erlenmeyer
Het nieuwe maken

De nieuwe makers zijn ontwerpers, kunstenaars en iedereen met een belangstelling voor nieuwe mogelijkheden en producten. De nieuwe makers wachten niet tot een product op de markt wordt gebracht, maar bedenken én maken het zelf. Niet in een fabriek in China, maar lokaal, in kleine oplage, gepersonaliseerd en on-demand. Het gereedschap van de nieuwe maker bestaat uit digitale fabricage technieken en kennis.
Digitale fabricage technieken zoals 3D printers en laser snijders vertalen een digitaal ontwerp naar een fysiek object. Open source elektronica zoals Arduino brengen deze objecten tot leven en maken ze interactief. Kennis wordt online gedeeld waardoor er voortdurend kan worden voortgebouwd op de ervaringen van anderen.

Onderzoek

Erlenmeyer ziet in het nieuwe maken een belangrijke ontwikkeling die nieuwe producten en alternatieve economische modellen mogelijk maakt. Samen met kunstenaars en ontwerpers onderzoeken we deze mogelijkheden en delen we onze bevindingen online en in levende lijve. Dat doen we door middel van workshops, kennisdeling, best practices en een digitaal fabricage atelier.

Digitaal fabricage atelier

Het digitale fabricage atelier biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van digitale productiemiddelen als laser snijders, 3D printers en open source elektronica voor artistiek onderzoek en producties in een kleine oplage. Erlenmeyer denkt mee met ontwerpers, kunstenaars en geïnteresseerden over de vraag hoe deze digitale productiemiddelen kunnen worden ingezet en kan adviseren over het ontwerpproces.
Het digitale fabricage atelier is uitgerust met 3D printers, een laser snijder en een assortiment open source elektronica. Het netwerk van Erlenmeyer heeft specialistische kennis op het gebied van product ontwerp, software ontwikkeling, elektronica, 2D en 3D ontwerp.

Alle makers met een vraag, een plan of een digitaal bestand zijn uitgenodigd.

Erlenmeyer is op afspraak geopend.
mail@erlenmeyer.nl
upload je ontwerp
Upload je 3D of laser ontwerp, vul je email adres in en klik op verstuur om een email met de verwachtte print/snij duur en prijs te ontvangen. Laserbestanden in .eps of .svg formaat en 3D bestanden in .stl formaat.


mailinglist
Schrijf je in voor de mailinglijst om op de hoogte te blijven van workshops, lezingen en nieuwe productie mogelijkheden.