Opening Erlenmeyer
Na een vijftal maanden onder de radar te hebben geopereerd was het half februari tijd om het werk wat in die tijd is verzet met de buitenwereld te delen onder het motto van een opening. Tijdens de opening was er onder andere werk van Juuke Schoorl, Marije Danen en Luc Brinkman te zien waarbij de breedte van een platform als Erlenmeyer goed zichtbaar is. Luc had speciaal voor de opening een serie meubels gemaakt van karton en MDF om aan te geven dat we bij drukte 'live' een tafeltje bij konden snijden, Juuke presenteerde haar project Compressed Self waarover meer te vinden is onder 'Nieuws' en Marije Danen heeft een lasergesneden lederen rugzak gemaakt met electroluminicent draad die veel bekijks trok. We zijn momenteel op afspraak open voor wie interesse heeft maar gaan binnen enkele weken op vaste tijden open.
Drone it yourself
Jasper van Loenen maakte een DIY (Drone It Yourself kit) met behulp van onze 3D printer. De kit stelt je in staat om van ieder willekeurig voorwerp een drone te maken. De plastic delen zijn geprint met ABS plastic en zijn vast te klemmen op een voorwerp dat je de lucht in wilt sturen. Wil je ook een DIY Drone maken? De kit is online te downloaden en uit te printen!

onderzoek: Datamaterialisatie
Datamaterialisatie is een onderzoek van Richard Vijgen. Datamaterialisatie is de mogelijkheid om digitale gegevens op een ruimtelijke manier te visualiseren. Je kunt hierbij denken aan een complexe grafiek die je van meerdere kanten kunt bekijken maar ook aan tast; kleine vesrchillen die je misschien moeilijk kunt zien, maar wel kunt voelen. De visualisatie The fluctuating mass of polar ice laat het smelten van ijs op de zuidpool zien. Door twee meet momenten met elkaar te vergelijken wordt het verschil voelbaar. Hoe groter de afstand tussen je vingers, hoe meer de massa van het ijs is afgenomen. De datamaterialisaties zijn in Processing gegenereerd op basis van meetgegevens van de NASA en vervolgens geprint met een 3D printer.

Vertex RGB, an illuminated typeface
Vertex RGB is een ruimtelijk lettertype geïnspireerd door de polygonen waarmee een driedimensionale vorm in de computer wordt beschreven. De letters zijn ontworpen door Daan van Dijk en Richard Vijgen als bewegwijzering voor het Future City Festival in Arnhem. De cijfers zijn vertaald van een digitale ruimtelijke vorm naar een tweedimansionaal vouwvlak. Deze vlakken zijn met de lasersnijder uitgesneden en weer in elkaar gelijmd. De perforatierand die is met de vorm is uitgesneden laat een pulserend LED licht door.

upload je ontwerp
Upload je 3D of laser ontwerp, vul je email adres in en klik op verstuur om een email met de verwachtte print/snij duur en prijs te ontvangen. Laserbestanden in .eps of .svg formaat en 3D bestanden in .stl formaat.


mailinglist
Schrijf je in voor de mailinglijst om op de hoogte te blijven van workshops, lezingen en nieuwe productie mogelijkheden.