Experiment 2: Innovatie

Na een succesvol eerste experiment over inclusiviteit, gaan we door met het volgende experiment: innovatie.

Afgelopen oktober is er een Open Call uitgegaan en er zijn vier organisaties geselecteerd die van start gaan: Play Productions, Another kind of blue, Broedplaats Breda en NDSM-Fuse. In twee gecombineerde teams gaan de deelnemers negen weken lang, drie dagen per week aan de slag om hun gezamenlijke propositie te behalen. Het traject leidt de deelnemers door verschillende fases, van klanteninterviews, marktscans en conceptontwikkeling, tot het testen van hun resultaten.

Voor het tweede experiment rondom innovatie werkt Erlenmeyer samen met de corporate-startup studio Aimforthemoon. Onze deelnemers worden door Aimfothemoon begeleidt in een intensief innovatietraject gericht op ‘start-up entrepreneurship’.


De teams

Play Productions en Another kind of blue slaan de handen ineen in het eerste team. Play Productions maakt immersieve en interdisciplinaire theaterproducties op bijzondere locaties. In de multidisciplinaire voorstellingen van Another kind of blue komen dans en technologie samen. Samen richten zij zich op de volgende vraagstukken: hoe kunnen we als organisatie duurzame producties blijven maken en daarbij minder afhankelijk worden van subsidies? En hoe genereren wij daarbij inkomsten vanuit ons eigen product?

Het tweede team bestaat uit Broedplaats Breda en NDSM-Fuse. Broedplaats Breda is een broedplaats die ondernemers de ruimte en kans geeft te experimenten en te groeien. Met eigen projecten en tentoonstellingsruimtes biedt NDSM-Fuse een platform voor kunstenaars in Amsterdam. Dit team gaat kijken naar de connectie tussen hun broedplaats/platform, de ondernemers die hier actief zijn, en de bezoekers. Samen stellen ze een blueprint op over deze connectie.

 

Wat is er al?

Links en agenda's

arrowKlik hier

Talk: Inclusiviteit

Volledig verslag

arrowKlik hier

Terugblikken

Foto's F. Jakobovits

arrowKlik hier

Corona-reeks

Artikelen + brieven

arrowKlik hier