Agenda

23.11.2018 15:30

Lab111, Amsterdam

Inclusiviteit: Waarom lukt het niet? En hoe moet het dan wél?!

Waarom stranden zoveel goedbedoelde initiatieven op het gebied van inclusiviteit? Wat maakt het zo moeilijk om theorie in de praktijk te brengen? We onderzoeken deze vragen samen met mensen uit de sector die het hebben geprobeerd of gaan proberen, maar niet waar te beginnen. Maar juist ook met mensen van buiten de sector, door hun best én worst practices delen. 

We onderzoeken deze vragen samen met kopstukken uit de culturele sector en met experts van buiten. We zoeken prikkelende inzichten en een andere aanpak. Na deze eerste sessie gaan we samen met een groep aanwezigen met concrete vervolgacties aan de slag.


PROGRAMMA | EXPERIMENT 1

Na een theatrale opening door Servé Hermans (Toneelgroep Maastricht) volgt de keynote van onderzoeksjournalist Zoë Papaikonomou over diversiteit in de media. En daarna starten we onder leiding van Nick Schoemaker (Nederlands Debatinstituut) achtereenvolgens drie gesprekken:

1.Recruitment, en de kracht van een divers personeelsbestand
Astrid Elburg (Elburg Consultancy)
Yuki Kho (Homerun)
Menno Liauw (Vandejong Creative Agency)
Nicole Bottger
 (ABN AMRO Bank) 

2.Programmering, en de impact op diversiteit van je publiek
Maite van Dijk (Van Goghmuseum)
Michiel Dijkman (Samsung)
Ronit Palache (journalist/schrijver)

3.Publiek, en de verbinding met nieuwe doelgroepen
Job Noordhof (Koninklijk Concertgebouw)
Dave Ensberg (Biezonderwijs)
Marleen Hartjes (Van Abbemuseum)

Ook de zaal heeft een actieve rol in deze gespreksavond. We experimenteren samen. Alle resultaten worden vastgelegd in lab-rapporten en vormen de basis voor gerichte acties in de maanden direct na deze avond.